Keskkonnalaagrit rahastas KIK

neljapäev, 16. juuni 2011

Ilonimaal Haapsalus









Ilonimaal Haapsalus

Tänane reis viis meid Haapsallu. See oli ka ainus linnareis, mida ette võtsime. Kuni Haapsaluni sadas ja enne linnapiiri võlusid lapsed päikese välja. Päike oli mõnusalt soe ja kuigi kell polnud veel 11 - ootasid meid juba sõbralikud Ilonimaa töötajad. Julia näitas meile maja ja tutvustas Ilon Wiklandi elu ja tema joonistusi. Igaüks sai hiljemgi(pärast töötuba) pilku heita majale omatahtsi ringi käies.
Töötoad olid poistele ja tüdrukutele isemoodi. Poisid puurisid ja põletasid puitu, tüdrukud õmblesid ja õmblesid ja õmblesid ... Uskumatu, et tüdrukud nii keerulise tööga hakkama said!!! Kiitus teile! Valmis aga kõik ometi sai ja kena mälestus sellest päevast sai enesega kaasa võetud. Kel töö tehtud sai, oli aeg keha kinnitada ja harjutada õngitsemist, ronimist, kiikumist, kompadega käimist.... Aeg kulus kui lennates ja viimase tunni veetsime promenaadil promeneerides ja piiskopilossi hoovis turnides.
Nägime täna seda, et mänguasju saab teha ise looduslikust materjalist, kui vaid pisut vaeva näha ja ilu enese ümber saab ikka ise luua nagu seda Ilon Wiklandki teinud on. Aitäh kõigile Ilonimaa inimestele!