Keskkonnalaagrit rahastas KIK

esmaspäev, 13. juuni 2011

Leivategu Kurgjal

Kes oli Carl Robert Jakobson? Ta oli ärkamisaja tähtsaim ühiskonnategelane, kirjanik, ajakirjanik ja õpetaja, aga ka väga uuendusmeelne põllumees.
Kurgja talust pidi saama eeskuju kõigile ärksatele põllumeestele - saigi, Carl Robert ise seda kahjuks näha ei saanud...
Meie saime täna Kurgjal (kus paljud olid muidugi ennegi käinud) teada, kuidas valmib leib. Kuigi tänapäevalgi on palju neid, kes oma leiva kodus küpsetavad, ei tea paljud siiski poes leiba korvi pannes, et leiva saamiseks tuleb näha palju vaeva. Tutvusime Kurgja vesiveskiga, kus on paljude aastate jooksul hüdroenergia toel leivavilja jahvatatud. Tegime ka ise käed leivataignaga kokku, et pätse siluda ning neile märgid peale joonistada. Need leivad küpsesid tõelises ahjus, süte peal ning nagu pärast selgus, maitses ahjusoe leib ikka väga eriliselt!
Lisaks leivateole said lapsed ise täiesti ise ka võimasinas võid teha. Homset päeva tasub seega oodata, sest leib ja või ootavad!

Muidugi jäi täna peale leivateo ning või tegemise ka muu jaoks aega. Kõik lehmad-lambad-vasikad üle musitada, parvega sõita, taluõues ringi jalutada ning talulaste mänguasjugi meisterdada. Kõik lapsed läksid täna koju omatehtud keerupaela ning puust loomadega.

See päev oli algusest lõpuni väikesele vihmale vaatamata nii soe ja mõnus ning seda suuresti tänu Pillele ja teistele Kurgja talu töötajatele. Suur-suur aitäh teile!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar